dinsdag 10 juni 2008

Mooie, drukke dag

Tijd om te bekomen kregen we niet. Maandag op tijd uit bed, ontbijten en weg. Om 7:50u kwamen de mensen van "La Nouvelle Espérance" ons ophalen.

Eerste kregen we een hele rondleiding rond het centrum: het onthaal, de consultaties bij de dokter, de apotheek, het lab, de psycholoog, de jurist, het kaartjesatelier, het naaitatelier, de kooklessen, de lessen mandenvlechten, de voedselbedeling, ...

"La Nouvelle Epérance" ligt in een arme wijk van Bujumbura ("plain des bandits" zoals Armand zegt), maar is zelf klein, maar vrij goed uitgerust: computers in een netwerk, een eigen lab, ...

Daarna vlogen we onmiddellijk in de demonstratie van de website en de opleiding in het aanpassen van de site. Tussendoor brachten we nog een bezoekje aan twee buitenposten van het centrum die nog in aanbouw zijn. Om 14:00u konden we eindelijk aan het middagmaal.

Dat middagmaal was ronduit heerlijk. Materieel zijn we hier verwend: goed eten, goed hotel, comfortabele werkruimte, ...

's Avonds zijn we dan samen met een aantal mensen van La Nouvelle Esperance pizza gaan eten. De beste pizza vind je duidelijk in Bujumbura.

2 opmerkingen:

Anoniem zei

Hallo,

Ik ben toevallig op jullie blog gekomen. Wat een fantastisch initiatief! Ik hoop dat jullie daar niet te veel Amstel bier drinken. Ik heb namelijk gehoord dat dat daar zeer in trek is ;)

Groetjes,

Marianne & Natalie

Arne Vandenbussche zei

Amstel Bier is daar inderdaad zeer in trek en wordt in grote flesjes opgediend. We hebben niet nagelaten om er geregeld van te proeven. Wat dacht je wel.