zaterdag 14 juni 2008

Projecten in eindfase


Gisteren hebben we onze projecten bijna in de eindfase kunnen zetten. Wat de website http://nouvelle-esperance.org betreft, hebben we gisteren de admimstrators opgeleid. Hier denkt men nogal hierarchisch. Dit betekent dat de mensen die aan de top staan in de organisatie de meeste rechten krijgen in het systeem en instaan voor belangrijke zaken als het beheer van gebruikers, menu's, fotogalerijen, enzovoort. Helaas zijn deze mensen niet de meest computervaardige van de organisatie.

Het vraagt heel wat geduld om mensen op te leiden met weinig computerervaring en bijna geen internetervaring. Internet is in Burundi schandalig duur (prijzen in een grote-orde van 500 dollar per maand) en van slechte kwaliteit. Internetconnecties zijn dus schaars. Vandaar het gebrek aan internetervaring. Gelukkig zijn Maarten en Jeroen erg geduldig en erg goed in het opleiden van gebruikers. Zo'n opleiding moet bijna individueel gebeuren, anders lukt het niet. Hopelijk hebben we ze ver genoeg kunnen brengen om alleen te site te kunnen beheren.

Wat de analyse van het softwarepakket SIDA Info betreft, hebben we onze bevindingen in een rapport gegoten en voorgesteld aan de geneesheren van La Nouvelle Esperance. Naar onze opinie is het Accesspakketje van zo'n slechte kwaliteit dat er best van nul herbegonnen wordt. De overheid legt dit programma op, het zou goed zijn dat zij die verantwoordelijkheid nemen. Als dat niet kan, zit er hier wel een stage voor onze studenten in. Vandaag zien we die mensen op een receptie. Ongetwijfeld zal hierover gepraat moeten worden.

1 opmerking:

Anoniem zei

Ik heb juist de website vlot kunnen bezoeken. Een fantastisch project. PROFICIAT!
Ma